Ételek
A liechtensteiniek az ételeket a nagyobb szomszédoktól kölcsönözték, általában finomak. Népszerűek a levesek és elég tartalmasak. A röstivel (sült, tört krumpli), valamint a wursttal, a kolbásszal együtt a sajtok az étrend fontos részét alkotják. A liechtensteini sajtgyártás a 14. századra vezethető vissza, azóta számos különböző sajtot kóstolhatunk a miniállamban, pl. Bloderkäse vagy Sauerkäse.
Liechtensteini sajtok
(Kép forrása: http://lichtenstein.vilagnezo.hu/helyek/profil/permalink:sajtok-1990/)
Nemzeti étel a sajtos gombóc (Käsknöpfle), a Riebel (egyfajta étel kukoricából, tejből és vajból) és a fűszeres alpesi makaróni (Älplermagronen mit Wirz).
(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Liechtenstein#Gasztron.C3.B3mia)
A Käsknöpfle, vagyis sajtos gombóc, amely egy nagyon egyszerű, de annál finomabb egytálétel. Liszt, só, tojás és víz hozzáadásával tésztát gyúrnak, azt forró vízben kifőzik. Amikor a kis gombósok felúsznak a víz felszínére több féle sajtot és hagymaszeleteket szórnak a tetejére, és salátával tálalják.
Käsknöpfle
(Kép forrása: https://www.bergwelten.com/a/walser-kaesknoepfle)
A Riebel tejből és kukoricalisztből készülő étel, amelyet reggelire, ebédre és vacsorára is fogyasztanak. A kukoricalisztet vízben, tejben egy kevés sóval áztatják. Majd egy kevés olajon gyakran forgatva megsütik. Közben folyamatosan vajat adnak hozzá, hogy a golyócskák nedvesek maradjanak. Így sütik aranybarnára. Kevés cukorral szórják meg és kávé mellé, vagy gyümölcskompóttal tálalják.
Riebel
(Kép forrása: http://www.lecker.de/riebel-mit-apfelmus-27131.html)
Az Älplermagronen mit Wirz fűszeres alpesi makaróni. Hagymát és fokhagymát pirítanak, amelyet tejjel és vízzel engednek fel. Fűszerekkel, zöldségekkel, sóval és borssal ízesítik. A szószt makaróni tésztára öntik, szerecsendióval, sajttal és zabpehellyel díszítik.
Älplermagronen mit Wirz
(Kép forrása: http://lichtenstein.vilagnezo.hu/helyek/profil/permalink:lplermagronen-mit-wirz-1988/)
Italok (borok)
A liechtensteini borok az étkezés szerves részét képezik. Az ország éghajlata ideális borszőlő termesztésére, emellett délnyugatra néző hegyoldalai, és meszes talaja is segít ebben. A napsütéses órák száma évente átlagosan 1500 óra. A nyári hónapok forró száraz szele (a főn) pedig édesítő hatással bír. Az országban több, mint 100 pincészetben állítanak elő vörös és fehér borokat egyaránt.
Az országban több helyen borkóstoló helyszínek találhatók. Leginkább figyelemre méltó az "Hofkellerei des regierenden Fürsten von Liechtenstein", a hercegi pincészet, mely a Vaduz és a Schaan közötti úton található, és különlegesebbnél különlegesebb borokat szolgál fel az ínyencek számára.
Liechtenstein egyik kedvelt bora
(Kép forrása: http://www.tourismus.li/en/culture-cuisine/gastronomy-wine)